Europeiska kommisionen & MUCF

"Tusen sätt att göra skillnad"
-event och kommunikation

MUCF
-event

Myndigheten för ungdoms-och civilsamhällesfrågor MUCF tar fram kunskap om unga människors levnadsförhållanden och det civila samhällets villkor. Myndigheten ger även bidrag till föreningar, kommuner och internationella samarbeten.

Projekt
Syftet med turnéns europeiska utställning i Stockholm den var att skapa en plats för frivilligt engagemang och att skapa ett kontaktyta mot allmänheten som ännu inte är engagerad. Definitionen av ett engagemang var väldigt bred och föll inom flera områden. Budskapet var att hylla alla volontärer i Europa. Utställningen ägde rum på EU-kommissionens kontor i centrala Stockholm. 

Uppdrag
MUCF gav oss uppdraget att från ax till limpa projektleda hela eventet så vi började planera alla möten för att sätta konceptet, räkna budget, planera innehållet i den önskade utställningen 1000 sätt att göra skillnad.
Vi skulle också lägga programmet för de tre dagarna och vara en nod för deltagande organisationer och individer. Dessutom skulle det marknadsföras i olika kanaler för att locka dit besökare. Så reklamkampanj ingick också i det hela.

Resultat
Gediget arbete lönar sig! Aktiviteterna vi gjorde drog dit 500 besökare som kom till mässan med 30 utställare. Vi ordnade ett innehållsrikt program med heta paneldiskussioner, föreläsningar, workshop och musik. Sånt som vi visste att besökarna skulle uppskatta. Tummen upp fick vi och blev jättenöjda!