Europaparlamentet - BITTEN BY THE FISH BUG
-event

Linnea Engström, MEP (MP) och projektledaren Coura Mbaye Fall besökte 2016 fiskebyar längs Senegals kust, för att undersöka villkoren och hur fisket påverkar landets invånare. Under resan mötte de lokala fiskare i områden som Soumbedioune, forskare i fiske och en av president Macky Salls rådgivare inom fiskefrågor och miljö- och fiskeorganisationer. Med sig hade de fotografen Martha Thisner, vars bilder avbildar några av problemen såväl som de svåra situationerna för kvinnor i fiskeindustrin.

Projekt - MEP (MP) ville arrangera en fotoutställning om frågorna. Genom ett enkelt och öppet evenemang välkomnade vi gästerna för att ta del av resan. För att skapa en socialt hållbar miljö erbjöd vi tilltugg från Senegal, typisk senegalsk dryck, i kombination med modern musik. Gästerna fick uppleva poesi av Mariama Jobe (senegalesiska) och musik av DJ Aissa (Sugarcane). Vernissagets värd var Linnea Engström, Coura Mbaye Fall(MEP) och fotografen Martha Thisner.

Uppdrag:
Projektledning, utveckling och produktion av koncept, tema och namn på vernissage-evenemanget. Catering och mat, inbjudan och copywriting, design, innehåll till goodie väska.